Aşağıdaki 7-8 yaş etkinlikleri ve oyunları, pedagojik ürün sertifikasına sahip olan MentalUP Zeka Oyunları uygulamasına aittir.
Aşağıdaki etkinlik önerilerini de incelemeyi unutmayın ✔️
Aşağıdaki 7-8 yaş etkinlik önerileri, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini en iyi şekilde destekliyor.
Evde yapılacak etkinlikler arasında en sevilenlerden biri olan bu etkinlik, çocukların hayal güçlerini geliştiren ve kendilerini ifade etme becerilerinin de gelişimine katkı sağlayan aile katılım etkinliklerinden biri. Kullanmadığınız çoraplarınızdan birkaçının içine birazcık parça kumaş ya da pamuk doldurun. Yine evdeki malzemelerden göz, kulak ve saç yapın. Mesela saç için ipleri, göz için düğmeleri ve kulak için plastik tokaları kullanabilirsiniz.
Çorabı çocuğunuzun eline giydirin. Kuklalara bir isim verin ve her kuklayı farklı ses tonu ile konuşturun. Çocuğunuzun karşısına geçip kendi kuklanız ile onun kuklasını konuşturursanız aile katılımı etkinliklerine harika bir örnek olursunuz.
8 yaş etkinlik örnekleri arasında dikkat çeken bu etkinlikte çocuğunuzdan önce gözlerini kapatıp bir orman hayal etmesini isteyin. Ona "Şu anda ne görüyorsun?" ya da "Peki ağacın yanındaki çiçek ne renk?" gibi sorular sorarak hayalini şekillendirmesine yardımcı olun.
Çeşitli renklerdeki oyun hamurlarını çocuğunuza verin. Kendi sanat eserlerini üretmesini bekleyin. Ardından bir kartona çocuğunuzun ismini ve Oyun Müzesi yazın. Mesela çocuğunuzun ismi Umut ise kartonda şöyle yazmalı: "Umut Oyun Müzesi".
Çocuğunuz müzede beklesin. Siz de müze ziyaretçisi olun ve eserleri hakkında ona sorular sorun. Dilerseniz bu müzeyi daha sonra, başka sanat eserleri için de kullanabilir ve 7 yaş etkinlik örnekleri ile oyunlar üretebilirsiniz.
Anne - Babalar İçin Önemli Tavsiye:
7-8 yaş grubundaki çocukların, artık yavaş yavaş sanatsal bakış açıları gelişmeye başladığından, sanatla ilgili etkinliklere yönlendirmeniz hayal güçlerini geliştirir. Onların hayal güçlerini geliştirirken teknolojinin yararlı tarafını kullanmayı unutmayın. Çocuk gelişimi uzmanları, çocukların günlük 20 dakikaya kadar faydalı dijital oyunları oynayabileceklerini belirtiyor. Mesela 7-8 yaş çocuklar için zeka becerilerini geliştiren MentalUP’ı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
MentalUP; 7-8 yaş çocuklar için yüzlerce faydalı oyun sunar ve çocuğunuzun gelişmiş ve gelişmesi gereken becerilerini size anlık raporlarla sunar. Asla reklam içermez ve çocuk gelişimi uzmanlarından onay almıştır.
Bu yaşlardaki çocukların hobileri ve ilgi alanları yeni yeni oluşmaya başlayacağından ve bir şeyleri keşfetmek için şiddetli bir istek duyduklarından kişilik inşası açısından doğru yönlendirmeniz çok önemlidir. Şimdiki ebeveynler, çocukluk ve gençlik dönemlerinde mutlaka günlük tutmuşlardır.
O güzel ve değerli defterleri hatırlasanıza; şimdi bulabilseniz nasıl da okumak isterdiniz değil mi? İşte bu noktadan hareketle, evde yapılabilecek aktiviteler arasında değerlendirebilirsiniz. Çocuğunuzu günlük tutmaya teşvik edin. Böylece hem kendilerini ifade etme becerileri hem de bilişsel, dilsel duygusal ve sosyal becerilerinin gelişmesini sağlamış olursunuz. Ayrıca bunun gibi 7-8 yaş etkinlik örnekleri çocukların özgüvenlerine de pozitif katkı sunar.
Bu oyun/etkinlik çocukların en çok hoşuna gidecek olanlardan biri. Her ne kadar daha çok erkek çocuklar içinmiş gibi düşünülse de biz, minik kızları bu oyundan mahrum bırakmamanızı öneriyoruz.
Çocuğunuzun sevdiği bir oyuncağın ufak bir parçasını sökün. Ardından çocuğunuzla birlikte onu eski haline getirmeye çalışın. Hatta bir kartona dükkanınızın ismini bile yazabilir ve diğer oyuncakları da tamir edebilirsiniz. Başarmanın hazzını yaşayan çocukların bu oyunla birlikte öz güven ve motor becerileri hızlı bir biçimde gelişir.
Günümüzün anne-babalarının en çok oynadıkları ya da hatırladıkları etkinliklerden biridir misket. Hatta kimileri en eğlenceli oyunlar arasında kabul eder. Mile, bilye, meşe gibi birçok farklı isimle anılsa da verdiği heyecan duygusu aynıdır. Peki, siz neden çocuğunuza bu nostaljik oyunu oynatmıyorsunuz? Misketlerle oynanan oyunlar yöreden yöreye değiştiğinden ve birçok oyun türü olduğundan, kendi yörenizin oyununu kurgulamakta özgürsünüz. Misketle oynanan hangi oyun olursa olsun, ince motor becerilerini güçlendirir, hızlı karar verme ve analitik düşünme becerilerinin de gelişmesine destek olur. Hem 7 yaş için hem de yakın yaş grubundaki çocuklar için oldukça çekici bir oyundur.
Evde yapılabilecek etkinlikler 7-8 yaş için değerlendirilebildiği gibi okul öncesi etkinlik kapsamında da değerlendirilebilir. Hatta velilerden gelen bilgilere göre, 8 yaş evde oynanan oyunlar arasında da çok tercih edilmektedir. En güzel evde etkinliklerden biri olan bu oyuna tüm aile katılmalı. Ne kadar kalabalık olursa o kadar eğlenceli olur.
Bu oyun için büyükçe bir bardak hazırlayın. Ardından oyuna katılacak her oyuncu minik kağıtlara çeşitli kelimeler yazsın ve bardağa atsın. Son kişi de kelime kağıtlarını bardağa attıktan sonra çocuğunuz bardağı alsın ve içinden bir kağıt seçsin. Kağıtta çıkan kelimeyi sessiz biçimde diğer oyunculara anlatsın. Sırasıyla diğer oyuncular da anlatsın. Oyun sonunda en çok puan alana minik bir ödül verilebilir.
Çocuklar için yeni şeyler öğrenmeye en uygun yaş aralıklarından biri 7-8 yaş aralığıdır. Peki bu yılları neden yabancı dil öğrenimi için kullanmayalım ki? Çocuklarınıza bazı basit kelimeleri öğreterek başlayabilirsiniz. Birkaç örneği aşağıda bulabilirsiniz.
Mother: Anne
Father: Baba
Sister: Kız kardeş
Brother: Erkek kardeş
Red: Kırmızı
Green: Yeşil
Book: Kitape
School: Okul
Home: Ev
Game: Oyun
Çocuğunuz zaten İngilizce dersi alıyorsa ve biliyorsa biraz daha zorlaştırabilir ya da farklı bir dilde kelimeler öğretebilirsiniz.
Çocuğunuzun zeka becerilerini güçlendirmek için okuyun:
Evde yapılabilecek etkinlikler çocukların birçok becerisini güçlendirdiği için uzmanlar tarafından öneriliyor. Zeka becerilerini geliştiren, sürdürülebilir dikkat ve odaklanma gibi becerilerin de gelişimine destek olan ve çocuk gelişimi uzmanları tarafından önerilen MentalUP Eğitici Zeka Oyunu’nu denemediyseniz, daha fazla vakit kaybetmeyin.
7 ve 8 yaş zeka testleri için iyi bir hazırlık niteliğinde olan ve çocukların zeka gelişimine destek olan eğitici çocuk zeka oyunu MentalUP, Yıldız Teknik Üniversitesi ve TÜBİTAK onaylıdır.
Uzmanlar, çocuklarla evde yapılacak etkinliklerin bir kısmının da hareketli oyunlar olmasını öneriyor. Zira bu tür oyunlar, çocukların kas gelişimini hızlandırıyor ve fiziksel anlamda daha kuvvetli olmalarına olanak sağlıyor. Ayrıca Hareket Zamanı adlı çocuk oyunu, özellikle 7 ve 8 yaş için doğru bir tercih çünkü, mental gelişime destek veriyor ve bedensel kinestetik zeka becerilerini de geliştiriyor.
Bu oyun için minik kağıtlara çeşitli eylemler yazmalısınız. Mesela; yürümek, sürünmek, koşmak, zıplamak, dokunmak gibi... Eylemleri yazdığınız kağıtları bir sepete koyun ve ardından çocuğunuzdan bir kağıt çekmesini isteyin. Seçtiği kağıtta yer alan eylemi yaz siz yapın ya da sahneyi çocuğunuza bırakın. Bu etkinlik ile çocuğunuz, bedensel esneklik ve beden tanıma becerilerini de geliştirecektir.
İlkokul birinci sınıfa 7 yaşında başlayan çocukların kısa bir süre de olsa sudan çıkmış balığa dönmeleri, normal karşılanabilecek bir durumdur. Her ne kadar normal olsa da birçok veli böyle bir şey yaşamayı istemediğini dile getirir. Bu aşamada denenmesi gereken en mantıklı çözümlerden biri, 7-8 yaş etkinlik önerilerini iyice incelemek ve uygun gördüklerimizi uygulamaktır. Böylece 7-8 yaş çocukların hem okula alışma sürecini kolaylaştırmış olur hem de eğlenerek öğrenme deneyimi yaşamalarını sağlarsınız.